Navijači Milana napali Pata zbog promašaja

Pato je u nedjelju promašio penal, a na kraju meča je Fiorentina slavila pobjedu od 3:1 nad njegovim Milanom na San Siru (AFP)

Ljuti navijači nogometnog kluba Milan iskalili su svoje frustracije nakon poraza na domaćem terenu od Fiorentine (1:3) tako što su opkolili automobil igrača kluba Alexandea Pata i prijetili brazilskom napadaču, navode agencije u utorak.

Pato se nedavno vratio u prvi tim nakon povrede i postigao prvi gol ove sezone u prošlosedmičnom remiju italijanske ekipe sa španskom Malagom na San Siru (1:1) prošlog utorka. No, u nedjelju je na istom stadionu protiv „Viola“ iz Firence promašio penal, što je za neke navijače ogromna greška.

Prema listu Corriere dello Sport, nekoliko ljutih navijača Milana sačekalo je Pata da napusti stadion. Okružili su njegovo vozilo, lupali po automobilu, a Brazilcu prijetili.

Pato, koji je u ljubavnoj vezi sa Barbarom Berlusconi, kćerkom vlasnika kluba i bivšeg premijera Italije Silvija Berlusconija, „zaradio“ je jedanaesterac u prvih pola sata utakmice kada je Fiorentina vodila sa 1:0, da bi sa bijele tačke loptu poslao preko prečke.

Pato je zatim zamijenjen na poluvremenu kada je u igru ušao Giampaolo Pazzini.

Da je kojim slučajem Milan upisao pobjedu, plasirao bi se u vrh tabele Serie A, no Rossoneri sada zauzimaju 13. mjesto sa 17 bodova manje od vodećeg Juventusa.

Dugi sastanak

Iz kluba su pokušali negirati navode, kazavši u saopćenju da „A.C. Milan kategorički odbacuje izvještaje da je Pato bio meta agresivnog ponašanja i prijetnji nakon utakmice Milan – Fiorentina“.

Najgori početak sezone u posljednje vrijeme došao je dvije godine nakon što je trener Massimiliano Allegri doveo Milan do naslova prvaka Italije, a godinu kasnije do naslova viceprvaka – iza Juventusa.

„Veoma sam razočaran jer smo imali priliku napredovati na tabeli, plasirati se na šestu poziciju i stavljati stvari na njihova mjesta. Ne smijete sebi dozvoliti da do poluvremena imate zaostatak od 0:2, moramo raditi na tome. Ne znam kako bi se situacija razvijala da je Pato realizirao penal“, izjavio je Allegri nakon meča.

Allegijeva pozicija je često pod velikom pažnjom, no u ponedjeljak je dobio ključnu podršku od Berlusconija.

„Na dugom sastanku u nedjelju navečer, na kojem su bili predsjednik Berlusconi i izvršni direktor Adriano Galliani, govorilo se o budućnosti kluba. Allegri im se potom pridružio kako bi napravili detaljnu analizu situacije. Berlusconi je kazao kako ima potpuno povjerenje u trenera“, navodi se u saopćenju kluba od ponedjeljka.

„Cilj ostaje isti, a to je borba za vrh sa Allegrijem na čelu.“

Izvor: Agencije