Oglasi

NATO formira novi Centar za cyber operacije

Dogovoreno formiranje Komandnog centra, koji će štititi transatlantske puteve za pomorski saobraćaj, logistiku i transport unutar Evrope.
U junu će biti održan sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO-a kako bi dogovorene odluke bile provedeneEPA

Na sastanku ministara odbrane zemalja članica NATO-a u Briselu u srijedu dogovoreno je formiranje novog Centra za cyber operacije, u cilju jačanja odbrambenih kapaciteta Alijanse.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je na konferenciji za medije je istakao da su ministri zemalja članica na kraju prvog dana sastanka također donijeli odluku da bude formiran Komandni centar, koji će štititi transatlantske puteve za pomorski saobraćaj, kao i logistiku i transport unutar same Evrope, prenosi Anadolija.

"Cilj je da zaštitimo pomorski saobraćaj između Sjeverne Amerike i Evrope", kazao je Stoltenberg.

Nova Komanda za podršku

Dodao je kako će biti formirana nova Komanda za podršku, koja će, kako je rekao, doprinijeti logistici, jačanju i vojnoj mobilnosti snaga NATO-a.

Naglasio je da će u junu biti održan sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO-a kako bi dogovorene odluke bile i provedene.

U Briselu je počeo dvodnevni sastanak ministara odbrane zemalja članica NATO-a, na kojem će se, između ostalog, razgovarati o nuklearnom planiranju, komandnoj strukturi NATO-a i saradnji Alijanse s Evropskom unijom.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.