Oglasi

Nastavljene borbe oko Nagorno-Karabaha

Azerbejdžanske vlasti navode kako su uništile značajnu količinu armenskog teškog naoružanja.
Sukobi su nastavljeni različitim intenzitetom tokom protekle noći i dana u tri pravcaEPA - Ilustracija

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je kako su borbe oko Nagorno-Karabaha nastavljene prethodnog dana i tokom noći u tri pravca zone sukoba, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na ruske agencije.

Prema saopćenju Ministarstva koje prenosi TASS, sukobi su nastavljeni različitim intenzitetom u pravcima Agder-Agdamski, Fizuli-Gadrut-Džebrailski i Gubadli-Žangilanski.

„Neprijatelj granatira odbrambene položaje azerbejdžanske vojske malokalibarskim oružjem, minibacačima i topovima“, navodi se u saopćenju.

Dodaje se kako su azerbejdžanske snage uništile značajnu količinu armenskog teškog naoružanja, pored ostalog dva tenka T-72, četiri BM-21 Grad raketna bacača i pet vozila.

Humanitarni prekid vatre

Iz Ministarstva navode kako azerbejdžanske trupe kontroliraju operativnu situaciju duž cijele linije fronta.

Armenija i Azerbejdžan postigli su u subotu drugi po redu sporazum o humanitarnom prekidu vatre koji je stupio na snagu u ponoć po lokalnom vremenu, ali su dvije države odmah počele optuživati jedna drugu za kršenje primirja, navode agencije.

Obnovljeni sukobi oko Nagorno-Karabaha izbili su 27. septembra nakon što su su se tokom ljeta azerbejdžanske i armenske snage sukobile na granici dvije države.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.