Nastavak sukoba u Nagorno-Karabahu

U posljednja 24 sata uništen je transpoter armenske vojske, dva ”Grad” projektilna sistema, dva komunikacijska tornja, pet automobila te veći broj vojnika (Reuters)

Azerbejdžanska ratna avijacija bombardovala je tokom protekle noći Martakert i okolna naselja i izazvala velika razaranja, a sela u Gornjem Askeransu bila su meta minobacačkih granata, saopštio je informativni centar vlade u Jerevanu.

“Iz pravca Grada i Smerča, neprijatelj je ispaljivao rakete na sela Avetaranots i Žnek. Nije bilo žrtava među civilima”, kaže se u saopštenju, koje prenosi Tanjug, pozivajući se na TASS.

Anadolija javlja da su armenske snage tokom noći, uprkos primirju, s više strana napadale azerbejdžanske vojnike i naselja, te da azerbejdžanska vojska nastavlja nanositi gubitke snagama Armenije.

Prekršena tri primirja

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je kako se sukobi nastavljaju pretežno na području Agderea, Agdama, Hojavenda i Gubadlija.

U posljednja 24 sata uništen je transpoter armenske vojske, dva ”Grad” projektilna sistema, dva komunikacijska tornja, pet automobila te veći broj vojnika, piše Anadolija.

Sukobi su obnovljeni 27. oktobra i eskalirali u intenzivne razmjene vatre u kojima je stradao veći broj civila.

Do sada su dogovorena i ubrzo prekršena tri primirja, a dvije strane su se uzajamno optuživale za kršenja sporazuma.

Izvor: Agencije