Oglasi

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

Predviđeno je da teme razgovora u Briselu budu primjena postignutih sporazuma o zajednici srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, slobodi kretanja i integriranom upravljanju administrativnim prelazima.
Posljednja diskusija timova Beograda i Prištine vođena je u konstruktivnom duhu, ocjena je Evropske unijeEPA

U Briselu će od 19. do 21. marta biti  održana nova runda razgovora delegacija Srbije i Kosova na nivou eksperata.

Predviđeno je da teme razgovora u Briselu budu primena postignutih sporazuma o zajednici srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, slobodi kretanja i integrisanom upravljanju administrativnim prelazima.

Delegaciju Beograda u ovim razgovorima predvodiće direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, dok je na čelu prištinske delegacije Avni Arifi.

Iz Evropske unije su poručili da je neophodno ubrzati dimaniku razgovora o primeni postojećih sporazuma iz okvira dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Češći sastanci tehničkih delegacija

U tom cilju navodi se da će se tehničke delegacije sastajati svakih par nedelja u Briselu.

Prethodna runda ekspertskih razgovora održana je 26. i 27. februara u Briselu.

Tom prilikom predstavnici Beograda i Prištine nisu davaili izjave za medije, a iz EU-a je poručeno da je "diskusija vođena u konstruktivnom duhu", kao i da je rezultirala zajedničkom identifikacijom nekoliko pitanja i koraka koji se moraju rešiti kako bi se nastavilo sa implementacionim poslovima i daljom normalizacijom odnosa.

U delegaciji Beograda biće i predstavnici nadležnih ministarstava i institucija po navedenim temama.

Sastanci pregovaračkih timova Beograda i Prištine održaće se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.