Nastasić posuđen Schalkeu na šest mjeseci

Nastasić (desno) se ove sezone nije uspio izboriti za mjesto u timu aktuelnog engleskog prvaka (Getty Images)

Dogovorom engleskog premijerligaša Manchester Cityja i Schalkea 04, nogometni reprezentativac Srbije, 21-godišnji Matija Nastasić, do kraja sezone će igrati za njemačkog prvoligaša, objavio je klub iz Gelsenkirchena putem Twittera, prenose agencije.

Nastasić, koji je 2012. godine potpisao petogodišnji ugovor s “Građanima” iz Manchestera, mogao bi i ostati u Njemačkoj ukoliko se Uprava Schalkea odluči da otkupi njegov ugovor, za šta treba izdvojiti 10 miliona funti.

Internacionalac iz Srbije se ove sezone nije uspio izboriti za mjesto u timu aktuelnog engleskog prvaka i zabilježio je tek jedan nastup, još u augustu, kad je City poražen od Arsenala 0:3 u Community Shieldu, svojevrsnom engleskom superkupu.

Nastasić će pojačati konkurenciju u odbrani Schalkea, koja je kapitulirala 21 put u 17 jesenskih bundesligaških kola.

Bod zaostatka za Bayerom

Engleski mediji ranije su prenijeli da će Schalke plaćati Nastasića sedmično 95.000 eura, koliko iznosi njegov ugovor s “Građanima”.

Klub iz Gelsenkirchena nalazi se na petom mjestu Bundeslige sa 27 bodova, odnosno samo bodom zaostatka za trećeplasiranim Bayerom iz Leverkusena.

Prve tri ekipe iz Bundeslige izborit će direktni plasman u Ligu evropskih prvaka, a četvrtoplasirani klub će u kvalifikacije.

Takmičenje u Bundesligi nastavlja se 30. januara, a Schalke će dan poslije ugostiti Hannover.

Nastasić je u City stigao 2012. godine iz italijanske Fiorentine, a još je igrao i za Teleoptik iz Srbije.

U državnom dresu odigrao je 16 utakmica.

Izvor: Agencije