Napadačima na Borka Stefanovića 11 godina zatvora

Viši sud u Kruševcu osudio je u ponedjeljak na kazne od tri i po i četiri godine zatvora trojicu optuženih za napad na potpredsjednika Stranke slobode i pravde Borislava Stefanovića 23. novembra 2018. godine.

Miloš Šaponjić osuđen je na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje, nanošenje teških tjelesnih povreda i napad na službeno lice, odnosno policajca Dejana Palibrka.

Na po tri i po godine zatvora osuđeni su Marko Živković i Danijel Gmijović.

Ovo je prvostepena presuda, na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

Prijava za nasilje

Napad na Stefanovića dogodio se 23. novembra 2018. godine ispred Mjesne zajednice Rasadnik u Kruševcu, gdje je učestvovao na političkoj tribini.

Presuda je donijeta usred drugog slučaja prebijanja, koje nije sankcionirano, a Stefanović se pominje u tom kontekstu, kao nekadašnji funkcioner Ministarstva vanjskih poslova (MUP) Srbije.

Riječ je, kako prenosi Tanjug, o događaju kada je srbijanski državljanin Miladin Kovačević u Bostonu pretukao kolegu sa fakulteta, a potom izmakao američkom pravosuđu, tako što mu je srbijanski konzul potpisao privremenu putnu ispravu, a država je isplatila odštetu SAD-u.

Kovačević je prethodnih dana opet u žiži javnosti, jer ga je djevojka prijavila za nasilje, kao i Stefanović, koji putem društvenih mreža tvrdi da pregovore o plaćanju odštete, odnosno troškova liječenja američkog studenta, nije vodilo ministarstvo u kojem je tada bio visokopozicioniran, već, navodno, tadašnje Ministarstvo pravde.

Izvor: Agencije