Oglasi

Najavljeno formiranje 'Skupštine slobodne Srbije'

Spremni su na svaki vid saradnje, kako bi pokazali da je Srbija većinski tolerantna, demokratska i evropski orijentirana zemlja.
Profesorica Biljana Stojković je istakla da nije riječ o ideološkoj skupštiniAl Jazeera - Arhiva

Na inicijativu nekoliko univerzitetskih profesora, u utorak je najavljeno formiranje "Skupštine slobodne Srbije", s idejom svih koji su nezadovoljni vlašću i koji nisu htjeli izaći na izbore.

Iza inicijative stoje profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, politolog Boban Stojanović, akademik Dušan Teodorović i predsjednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović, prenosi Tanjug.

Profesorica Stojković je istakla je da nije riječ o ideološkoj skupštini, već da žele pokriti sve građane, bez obzira na politička opredjeljenja.

Pročitala je proglas, u kojem se navodi da je "cilj zajednički - uspostavljanje vladavine prava i ljudskih i medijskih sloboda, kao preduslov za organizaciju slobodnih izbora".

'Angažiranje najumnijih i znamenitih'

Dodala je da će narednih dana biti formiran organizacioni savjet skupštine, koji će definirati način rada, izbora članova i funkcioniranja tog tijela.

Stranka slobode i pravde pozdravila je osnivanje ove skupštine, uz ocjenu da je sada više nego ikada potrebno angažiranje najumnijih i znamenitih sugrađana.

Dodaju da su spremni na svaki vid saradnje, kako bi pokazali da je Srbija većinski tolerantna, demokratska i evropski orijentirana zemlja.

Podršku je pružio i lider Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.