Nadal čeka Ðokovića u polufinalu

Španac Rafael Nadal bit će protivnik najboljem teniseru svijeta Novaku Ðokoviću u polufina Rogers kupa u Montrealu pošto je u subotu ujutro savladao Marinka Matoševića iz Australije sa 6:2, 6:4.

Ðoković je, prethodno, za samo 53 minuta igre prosto “počistio” sa terena Francuza Richarda Gasqueta, prepustivši mu samo tri gema tokom cijelog meča – 6:1, 6:2.

Drugi polufinalni meč bit će istorijski za domaćina, jer su se prvi put od osnivanja tog turnira među četiri najbolja plasirala dva Kanađanina.

Kanadski uspjeh

Vasek Pospisil je do polufinala stigao tako što mu je Rus Nikolaj Davidenko predao meč u prvom setu zbog zdravstvenih problema. U trenutku prekida Pospisil je vodio sa 3:0.

Pospisil je istog trenutka postao prvi Kanađanin od 1969. godine koji je stigao do polufinala Montreala. Prije 44 godine, do pretposljednjeg stepenika u Montrealu stigao je Mike Belkin i od tada “vrijeme kao da je stalo” za kanadski tenis.

Nedugo zatim, usljedilo je novo oduševljenje na tribinama pošto je Miloš Raonić savladao Letonca Ernestsa Gulbisa sa 7:6 (7-3), 4:6, 6:4.

Skoro pola vijeka Kanađani su čekali da bude izjednačen rezultat Belkina, a onda su u razmaku od nekoliko sati dobili dvojicu polufinalista i, što je još važnije, sigurnog finalistu.

Izvjesno je da su i Raonić i Pospisil ostvarili najveći uspeh u dosadašnjim karijerama, ali, ko god od njih dvojice da uđe u finale tamo će biti autsajder jer će sa suprotne strane mreže stajati ili Ðoković, ili Nadal.

Ukupni nagradni fond na turniru u Montrealu iznosi 2,88 miliona dolara.

Slavlje za Williams

Amerikanka Serena Williams plasirala se u polufinale Rogers kupa u Torontu pošto je savladala slovačku teniserku Magdalenu Ribarikovu sa 6:1, 6:1. Protivnica Amerikanki u meču za ulazak u finale biće Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je pobijedila Saru Errani iz Italije sa 7:6 (7-1), 7:5.

U drugom polufinalu turnira koji se igra za nagradni fond od 2,36 miliona dolara, sastat će se Kineskinja Li Na i Sorana Kirstea iz Rumunije. Li Na je u četvrtfinalu savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 7:6 (7-1), 6:2, dok je Kirstea bila bolja od Petre Kvitove iz Češke – 4:6, 7:5, 6:2.

Izvor: Agencije