Načelnik Centra: Korupcija na mostu preko Vardara

Samo za ogradu na mostu Sloboda gradske vlasti namjeravale su dati 1,9 milijuna eura, tvrdi Žernovski (Ustupljeno Al Jazeeri)

Načelnik skopske općine Centar Andrej Žernovski ustvrdio je, na konferenciji za novinare, kako je gradska vlast u kojoj je većinu imao VMRO-DPMNE precijenila vrijednost radova na jednom od mostova preko Vardara.

Po njegovim riječima, samo za ogradu na mostu Sloboda namjeravali su dati 1,8 milijuna eura.

Za usporedbu je podsjetio, prenosi Al Jazeerin reporter Boris Gagić, kako je izgradnja dva mosta u Skoplju sa cjelokupnom infrastrukturom, u vrijeme dok su njegovi liberalni demokrati bili na vlasti, plaćena ukupno milijun i pol eura.

Ograda od kovanog željeza

Iako je novinarima predočio detalje izdvajanja sredstava za precijenjeni most, rekavši kako se radi o još jednoj u nizu korupcijskih afera koje ovih dana potresaju Makedoniju, još se nije obratio nadležnima. Opozicija je ranije tvrdila da je „tužilaštvo blisko vlasti“.

Makedonski mediji javljaju kako je nakon prvobitnog iznosa, o kojem je govorio i načelnik Žernovski, ograda na mostu Sloboda procijenjena na 1,2 milijuna eura.

Ograda još nije gotova i nitko je nije vidio, javljaju mediji, ali se kalkulira kako se radi o kovanom željezu.

„Ako je samo kovano željezo koštalo toliko, koliko će onda koštati reljefi i skulpture na mostu“, upitao je načelnik Žernovski.

Nakon njegovih prozivki, očekuje se i reakcija iz VMRO-DPMNE.

Izvor: Al Jazeera