Oglasi

Moskva: Vojne vježbe 'Istok 2018' nisu prijetnja NATO-u

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova kaže da su sve tvrdnje da se Rusija priprema za oružani konflikt neosnovane.
Vojne vježbe 'Istok 2018' bit će održane od 11. do 17. septembra na pet poligona širom RusijeArhiva

Vojne vježbe "Istok 2018" bit će održane daleko od granica zemalja NATO-a i ni na koji način neće utjecati na njihovu sigurnost, izjavila je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je rekla, sve tvrdnje da se Rusija priprema za oružani konflikt su neosnovane.

"Već smo se navikli da od predstavnika NATO-a stižu sve te izjave da se Rusija priprema za nekakav veliki konflikt. Na Zapadu se i dalje prožima ideja ruske prijetnje, iako za takve tvrdnje ne postoji nijedan osnov."

Učešće kineske i mongolske vojske

"Vojne vježbe se održavaju daleko od granica zemalja Alijanse i ne predstavljaju prijetnju ni po koga", istakla je Zaharova.

Vojne vježbe "Istok 2018" bit će održane od 11. do 17. septembra na pet poligona širom Rusije, kao i u vodama Japanskog, Beringovog i Ohotskog mora, prenose ruske agencije.

Riječ je o međunarodnim vježbama, jer će u njima, osim Rusije, učestvovati i kineska i mongolska vojska.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.