Mojsilović preuzeo dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije

General Milan Mojsilović je preuzeo dužnost na svečanosti u Beogradu od generala Ljubiše Dikovića (Tanjug)

U Beogradu je u utorak formalno dužnost načelnika Generalštaba Vojske Srbije preuzeo general Milan Mojsilović, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Primopredaja dužnosti u zgradi Starog Generalštaba izvršena je čitanjem i uručenjem ukaza predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o prestanku profesionalne vojne službe generalu Ljubiši Dikoviću i postavljanju Mojsilovića na njegovu funkciju.

“General Mojsilović bio je uz svoju zemlju, učestvovao u svakom njenom teškom danu – od komandira tenka do generala. Tako i treba i tako zaslužuje pravi vojnik koji će da vodi svoju vojsku. Od njega očekujemo da jednog dana, kada on bude predavao svoju značku, ostavi vojsku boljom nego što je zatekao – uređeniju, brojniju i naoružaniju”, rekao je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

‘Da nastavimo sve započete procese’

Mojsilović je zahvalio na ukazanom povjerenju za postavljenje na dužnost.

“Potpuno sam svestan današnjice, ukupne kompleksne situacije, ne samo na globalnom nivou, svestan sam izazova u regionu i rizika u Srbiji, odgovornosti koje sa sobom nosi funkcija i dužnost načelnika Generalštaba i u potpunosti svestan potrebe da pravovremeno nastavimo sve započete procese u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja i modernizacije Vojske Srbije”, kazao je Mojsilović.

Izvor: Agencije