Miodrag Ješić novi trener FK Sarajevo

Aktuelni nogometni prvak Bosne i Hercegovine Sarajevo u srijedu je dobio šefa stručnog štaba. Stručnjak iz Srbije Miodrag Ješić iz Mijanmara je doputovao u glavni grad Bosne i Hercegovine, gdje bi se trebao zadržati do kraja 2017. godine.

Taj čovjek je novi izbor za trenera Sarajeva. Ješić je s aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine potpisao ugovor na 27 mjeseci. On dolazi iz Mijanmara, gdje je s klubom Jangon osvojio titulu prvaka.

“Govore da dolazim iz malog Mijanmara. Sama informacija da Mijanmar ima 65 miliona stanovnika, a grad iz kojeg sam krenuo šest miliona stanovnika [sve govori]. Evo me ovdje, među vama, i drago mi je da je tako”, kazao je Ješić.

Dodao je da je normalno da Sarajevo bude šampion i da osvoji Kup Bosne i Hercegovine.

“Za mene to nije iznenađenje. Zato sam i napustio Mijanmar”, rekao je on.

Ibraković podnio ostavku

Na klupi Sarajeva protekle tri godine izmijenjalo se nekoliko poznatih imena, među kojima su bili Robert Jarni i Meho Kodro.

Ješić je tokom karijere također često mijenjao sredine, ne zadržavajući se nigdje duže od dvije godine. Sarajevo će mu biti 24. klub, a najpoznatiji su beogradski Partizan i bugarski velikani CSKA i Liteks. Novi trener Sarajevo zatiče na četvrtom mjestu tabele, sa četiri boda zaostatka za liderom Zrinjskim.

Nakon što je predstavljen novi trener desio se obrat. Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković, koji je posljednjih godina bio zadužen za kadrovsku politiku u klubu, dao je ostavku, jer smatra da je njegov posao završen.

“Ja sam danas sretan i ponosan što mogu nakon ovih sportskih rezultata podnijeti ostavku. To sam učinio nakon što sam se dogovorio s gospodinom Ješićem da on preuzme Sarajevo”, istakao je Ibraković.

Debi na klupi Sarajeva Ješić će imati u nedjelju, 27. septembra, na Koševu protiv Viteza. A već u narednom kolu ga očekuje i prvi gradski derbi protiv Željezničara.

Izvor: Al Jazeera