Oglasi

Microsoftova dobit nadmašila očekivanja Wall Streeta

Američka kompanija je nastavila profitirati od globalnog trenda rada od kuće zbog mjera protiv pandemije korona virusa.
Dobit kompanije je u tromjesečju koje je okončano 30. septembra iznosila 37,2 milijardi dolaraEPA

Američki gigant Microsoft nadmašio je predviđanja Wall Streeta kada su u pitanju prihodi u posljednjem tromjesečju.

Dobit kompanije je u tromjesečju koje je okončano 30. septembra iznosila 37,2 milijardi dolara, dok su stručnjaci predviđali da će iznositi 35,72 milijardi dolara.

Američka kompanija je nastavila profitirati od globalnog trenda rada od kuće zbog mjera protiv pandemije korona virusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Prihodi od Windowsa i Xboxa

Microsoftove akcije su u utorak na njujorškoj berzi skočile za jedan posto, na 215,40 dolara.

Microsoft je saopćio da su njegovi prihodi u segmentu "inteligentnog oblaka" (Inteligent Cloud) skočili za 20 posto, na 13 milijardi dolara, u prvom tromjesečju ove godine, dok su analitičari predviđali da će ta dobit iznositi 12,7 milijardi dolara.

Prihodi od Microsoftovih kompjuterskih odjeljenja, koja uključuju Windows i Xbox igračke konzole, skočili su za šest posto, na 11,8 milijardi dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.