Oglasi

Metropolitan opera otkazuje cijelu sezonu

Ta operska kuća, sa 3.800 mesta, godišnje izvede više od 200 predstava koje vidi skoro 800.000 gledalaca.
Pandemija korona virusa suočila je žive izvođačke umetnosti s jedinstvenim izazovimaEPA

Čuvena newyorška opera Metropolitan otkazala je cijelu sljedeću sezonu i saopštila da će ostati zatvorena do septembra iduće godine zbog pandemije korona virusa, prenosi Tanjug.

Ta operska kuća, sa 3.800 mesta, godišnje izvede više od 200 predstava koje vidi skoro 800.000 gledalaca, prenosi Reuters podatke sa veb sajta Metropolitana.

"Žao nam je što moramo da vas obavijestimo da je Metropoliten opera donijela izuzetno tešku odluku da otkaže cijelu sezonu 2020-21, na osnovu savjeta zdravstvenih zvaničnika Metu i Centru Linkoln", u kome je opera smještena, kaže se u saopštenju.

Nije sigurno nastaviti sa radom

Pandemija korona virusa suočila je žive izvođačke umetnosti s jedinstvenim izazovima.

"Zbog stotina izvođača koji moraju da vježbaju i nastupaju i zbog velike publike kompanije, za Met ne bi bilo sigurno na nastavi rad dok vakcina ne bude u širokoj upotrebi, dok se ne uspostavi imunitet krda i nošenje maski i fizička distanca više ne bude medicinski neophodna", navodi Metroplotin.

Pozorišta na Brodveju za sada planiraju da ponovo otvore vrata u januara 2021.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.