Oglasi

Merkel hvali Crnu Goru i poziva na borbu protiv korupcije

Zbog učestalih napada na novinare u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, njemačka kancelarka traži bolju zaštitu predstavnika medija.
U borbi protiv korupcije i kriminala neće biti zaštićenih, obećao je Duško MarkovićEPA

Njemačka kancelarka Angela Merkel pohvalila je u petak napredak u pregovorima Crne Gore i Europske unije, ali je naglasila potrebu daljnje borbe protiv korupcije, kriminala i pritiska na medije, prenosi Hina.

"Pregovori EU-a i Crne Gore poprimaju konkretne obrise", rekla je ona nakon susreta s premijerom Crne Gore Duškom Markovićem u Berlinu.

Podgoricu je pozvala na odlučniju borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala i obećala pomoć njemačkih stručnjaka po tom pitanju.

"U idućem razdoblju Crna Gora se mora koncentrirati na te zadaće", rekla je Merkel.

Zbog učestalih napada na novinare u Crnoj Gori u posljednje vrijeme, zatražila je i bolju zaštitu predstavnika medija.

Poziv njemačkim ulagačima

Crnogorski premijer je kazao kako je jedan od glavnih ciljeva njegove Vlade intenzivna borba protiv korupcije i kriminala.

"U borbi protiv korupcije i kriminala neće biti zaštićenih", rekao je Marković.

Zahvalio je Angeli Merkel na pomoći koju Njemačka pruža Crnoj Gori na putu prema EU i nazvao Njemačku "ključnim faktorom" za zemlje u regiji.

Marković je njemačke gospodarstvenike pozvao na pojačana ulaganja u Crnu Goru, a Merkel je posebno spomenula sektore turizma i obnovljive energetike.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.