Oglasi

Mediji se pridružili generalnom štrajku u Grčkoj

Tokom štrajka neće raditi željeznica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vreme autobusa i trolejbusa.
Najavljeni su i protesti u Atini i SolunuEPA-EFE

Svi privatni i državni mediji u Grčkoj stupili su u srijedu u 24-satni štrajk, čime su se pridružili generalnom štrajku radnika koji je organizirala Generalna konfederacija zaposlenih u Grčkoj.

Štrajk će trajati od srijede u 6:00 sati ujutro do istog vremena u četvrtak, prenosi Tanjug, pozivajući se na grčku agenciju ANA.

"Zaposleni u medijima su ujedinjeni i podržavaju radnike širom države koji štrajkuju istog dana. Mi jasno kažemo NE nacrtu zakona o razvoju koji udara u srce individualnih i radničkih prava", navodi se u saopćenju štrajkačkog odbora više medijskih sindikata.

Sindikati pregovaraju s Vladom o zakonskim propisima o radnom i sindikalnom zakonu koji su ubačeni u nacrt zakona o razvoju koji je Vlada usvojila u Parlamentu.

Skraćeno radno vrijeme bolnica

Najveće zamjerke sindikati imaju na pojedine odredbe zakona, za koje kažu kako omogućavaju poslodavcima kontrolu sindikata i izvršavanje kolektivnih ugovora o radu.

Tokom štrajka neće raditi željeznica, brodovi, metro, banke, a skraćeno je i radno vreme autobusa i trolejbusa u Atini, dok je u Solunu u potpunosti obustavljen javni prevoz.

Tokom štrajka na Univerzitetima će nastava biti obustavljena od 11:00 do 14:00 sati, a u bolnicama rad od 10:00 do 15:00, prenosi agencija MIA.

Kako se navodi, najavljeni su i protesti u Atini i Solunu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.