Oglasi

Mediji: Obustavljena proizvodnja u ArcelorMittalu

ArcelorMittal Zenica obustavio je rad, a većina radnika poslana je kućama, na 'čekanje', navode mediji.
Proizvodnja je potpuno obustavljena, osim održavanja pogona i mašina koji se ne smiju zaustaviti, navode bosanskohercegovački medijiEPA - Arhiva

Kompanija ArcelorMittal Zenica jutros je obustavila rad, a većina radnika poslana je kućama, na "čekanje", prenose bosanskohercegovački mediji.

Iz ArcelorMittala za Al Jazeeru nisu mogli potvrditi te navode, a predsjednik sindikata kompanije Zuhdija Kapetanović najavio je da će sve informacije javnosti pružiti na konferenciji za medije, zakazanoj za srijedu.

Kako je objavio portal Zenicablog, odluka o "čekanju posla" određena je za 80 posto radnika u kompaniji, te se dodaje da je proizvodnja potpuno obustavljena, osim održavanja pogona i mašina koji se ne smiju zaustaviti.

Obustava proizvodnje

Sarajevski portal Klix objavio je da su radnici kompanije zaposleni na proizvodnji obustavili rad jer je veliki broj njihovih kolega na čekanju zbog situacije uzrokovane korona virusom.

Zenički medij dodao je da je ArcelorMittal nesmetano radio i tokom protekla dva mjeseca, u vrijeme globalne pandemije, a dugi redovi kamiona koji dolaze po robu svakodnevna su scena ispred ulaza u kompaniju.

Zenicablog je objavio da, nezvanično, odluka o prekidu rada i slanja radnika na "čekanje posla" glasi na sedam radnih dana, nakon čega bi vjerovatno trebala biti "ponovo razmotrena", kada će biti odlučeno kako će se dalje odvijati situacija.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.