Mediji: FBI pokrenuo istragu o radu Zaklade Clinton

Bill Clinton, Hillary Clinton
Clinton je bivši američki predsjednik, a njegova se supruga natjecala za to mjesto protiv Donalda Trumpa 2016 (EPA)

Američko Ministarstvo pravosuđa počelo je istragu o tome je li Zaklada Clinton bila umiješana u korupciju ili druge nezakonite aktivnosti tijekom mandata Hillary Clinton kao državne tajnice, izvijestio je u petak The Hill, citirajući svjedoke i dužnosnike iz policije.

List je naveo da su agenti Saveznog istražnog ureda (FBI) iz Little Rocka u Arkansasu, gdje je zaklada osnovana, otvorili istragu i intervjuirali najmanje jednog svjedoka prošlog mjeseca, prenosi Tanjug od agencije Reuters.

Dužnosnici su rekli za The Hill kako se dodatne aktivnosti očekuju u idućim tjednima.

Ministarstvo bez potvrde, fondacija šuti

Kako prenosi britanska agencija, glasnogovornica Ministarstva pravosuđa, odgovarajući na zahtjev za informacije, priopćila je da FBI ne komentira istrage koje su u tijeku, a odgovora na zahtjev dužnosnicima Zaklade za komentar nije bilo.

The Hill je izvijestio da su dužnosnici, koji su govorili pod uvjetom anonimnosti, rekli da istraga ispituje jesu li Clintoni obećali ili pružali bilo kakve političke usluge u zamjenu za donacije njihovoj zakladi ili jesu li donatori obećavali da će izvršiti donacije u nadi da će im vlada izaći u susret u vezi s određenim pitanjima.

Istraga će možda ispitivati i jesu li neka sredstva koja su oslobođena plaćanja poreza iskorištena u osobne ili političke svrhe, kao i je li zaklada ispunjavala porezne obveze sukladno zakonu, citirao je list dužnosnike.

Izvor: Agencije