Mayweather osvojio titulu svjetskog prvaka

Američki bokser je kombinacijom udaraca potpuno razorio odbranu Meksikanca (Reuters)

Američki bokser Floyd Mayweather osvojio je titulu svjetskog prvaka u supervelter kategoriji u WBA i WBC verziji pošto je u Las Vegasu pobijedio dosadašnjeg šampiona Meksikanca Saula “El Canelo” Alvareza.

Alvarez, koji je do sada bio neporažen, pokušao je da se agresivnim pristupom suprotstavi Amerikancu.

Ipak, što je bio agresivniji, to je bio ranjiviji.

Poslije relativno mirnog početka meča, Mayweather “se otvorio” u četvrtoj rundi. Uspio je da uzdrma protivnika snažnom serijom udaraca.

Pobjeda na poene

U petoj rundi, američki bokser je kombinacijom udaraca potpuno razorio odbranu Meksikanca, koji je u sedmoj rundi uspio da se povrati, satjeravši Mayweathera u ugao, ali bez velikog učinka.

Mayweather je uzvratio jednim efektnim desnim krošeom, praćenim serijom direkta i aperkata, prije nego što je protivnika “satjerao” uz konopce.

Isti slučaj ponovio se i u desetoj rundi kada je Mayweather iz defanzive krenuo u snažnu ofanzivu, što mu je na kraju donijelo pobjedu na poene.

Iako je jedan od trojice sudija borbu vidio kao neriješenu (114-114), za drugu dvojicu Mayweather je bio uvjerljivo bolji (116-112 i 117-111), kao i za većinu od 16.746 gledalaca u Casinu MGM Grand.

“Money” Mayweather (36) će svoj bankovni račun obogatiti za nešto manje od 41 miliona dolara.

Alvarez je do sada u profesionalnom boksu ostvario 42 pobjede i jedan je meč završen neriješeno.

Izvor: Agencije