Oglasi

Mastercard kupuje tehnološku firmu Finicity za 825 miliona dolara

Finansijsko-tehnološka firma Finicity se bavi pružanjem podrške bankama u razmjeni podataka o klijentima sa drugim finansijskim kompanijama.
Očekuje se da će sporazum Mastercarda o preuzimanju biti zaključen do kraja godineEPA

Kompanija Mastercard je saopćila da je dogovorila kupovinu finansijsko-tehnološke firme Finicity za 825 miliona dolara, koja se bavi pružanjem podrške bankama u razmjeni podataka o klijentima sa drugim finansijskim kompanijama.

Iz Mastercarda su također naveli da postojeći akcionari kompanije Finicity mogu da ostvare dodatnu zaradu do 160 miliona dolara, ako se ispune ciljani poslovni rezultati, prenosi Tanjug agenciju Reuters.

Jačanje servisa

Finicity će pomoći Mastercardu da ojača svoje otvorene bankarske servise, koji omogućavaju klijentima da odrede kako i gdje neka treća strana, poput "fintech" firme (finansijska tehnologija) ili banke, može da pristupi nalogu za izvršenje plaćanja u njihovo ime ili da im pruži uslugu upravljanja novcem.

Finicity je u prošlosti bio partner velikim finansijskim institucijama, među kojima su Wells Fargo, Fidelity Investments, Capital One Financial Corporation i JPMorgan Chase, navodi se na web sajtu te firme.

Očekuje se da će sporazum Mastercarda o preuzimanju biti zaključen do kraja godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.