Massimiliano Allegri napušta klupu Juventusa

Massimiliano Allegri, Juventus
Massimiliano Allegri je u Juventus stigao 2014. godine te je u pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka te četiri Kupa Italije (AP)

Talijanski nogometni prvak Juventus u petak je objavio kako Massimiliano Allegri (51) neće voditi momčad u sljedećoj sezoni.

Iz Juventusa su za subotu najavili konferenciju za medije, na kojoj će sudjelovati Allegri i predsjednik kluba Andrea Agnelli, prenosi Hina.

Allegri je na klupu torinski “Crno-bijelih” stigao u ljeto 2014. godine te je u proteklih pet sezona osvojio isto toliko naslova prvaka te četiri Kupa Italije (2015-18).

U Ligi prvaka Juventus je pod Allegrijevim vodstvom dva puta stizao do finala, ali je 2015. mgodine izgubio od Barcelone, a 2017. godine od madridskog Reala.

Ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka

Ove sezone sastav je ojačan Cristianom Ronaldom, s ciljem što boljeg rezultata u Ligi prvaka, no Juventus je ispao u četvrtfinalu od Ajaxa.

Stoga se sezona može okarakterizirati neuspješnom, iako je osmi uzastopni naslov prvaka Italije teoretski osvojen čak šest kola prije kraja Serie A.

Prije nego je preuzeo Juventus, Allegri je četiri godine vodio Milan te je s “Crno-crvenima” osvojio naslov prvaka Italije 2011. godine, posljednji kojega je osvojila neka momčad prije početka još uvijek aktualne dominacije torinskog sastava.

Izvor: Agencije