Oglasi

Marine Le Pen mora vratiti 300.000 eura

Čelnica Nacionalnog okupljanja je zaposlila Catherine Griset kao saradnicu u Evropskom parlamentu od 2010. do početka 2016. godine.
Marine Le Pen je tražila poništenje procesa, ali joj je žalba odbijenaEPA

Europski sud odbacio je žalbu čelnice francuske krajnje desnice Marine Le Pen, koja ponovo osporava povrat 300.000 eura Europskom parlamentu za sporno zapošljavanje suradnice dok je bila eurozastupnica.

"Dimna bomba. Nitko nije prevaren", odgovorila je SMS-om Le Pen, javlja AFP.

Predsjednica Nacionalnog okupljanja je najavila tu žalbu nakon odluke Europskog suda od 19. lipnja 2018. godine kojom se potvrđuje da mora vratiti 300.000 eura u aferi koja je u Francuskoj predmet pravnog spora.

Le Pen je tražila poništenje procesa.

Zaposlila blisku stranačku saradnicu

Sud je, također, ocijenio da Le Pen "nije bila sposobna dokazati da njezina suradnica obavljala zadatke za nju" godinu i pol nakon odluke EP-a o tom povratu.

Naknada se odnosi na zapošljavanje Catherine Griset kao parlamentarne suradnice krajem 2010. do početka 2016. godine.

Catherine Griset je šefica ureda Marine Le Pen od 2015. godine i sada je 10. na popisu Nacionalnog okupljanja za europske izbore.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.