Marin Čilić spreman za odbranu US Opena

Bliži se US Open, na kojem će Marin Čilić braniti jedini Grand Slam naslov osvojen u karijeri. Najbolji hrvatski tenisač već je na terenima Flushing Meadowsa, ali još nije vrijeme za pravu akciju, već za opuštanje.  

Čilić u teniskom centru “Billie Jean King” djelić svoje vještine podijelio je s mališanima. To je tradicija u New Yorku, u koji se prvi hrvatski reket vraća kako bi pokušao odbraniti titulu. U 2015. godini ostvario je 18 pobjeda, a 13 puta je poražen.

“Zadovoljstvo mi je biti ovdje, a posebna mi je čast što sam ovdje došao kao branitelj naslova, na mjestu gdje sam igrao najbolji tenis svog života i sa kojeg nosim najljepše uspomene u životu. Veliko iskustvo bit će ponovno učešće na US Openu, novo pozitivno poglavlje moje karijere. Jedva čekam da turnir počne i da uživam na terenima i velikim stadionima”, kazao je Čilić.

Druženje s djecom

Svega nekoliko dana prije početka US Opena, djeluje opušteno. Dječacima i djevojčicama strpljivo je dijelio autograme. Na ATP Touru ima imidž jednog od najkorektnijih igrača.

“Ono što me usrećuje zapravo se svodi na to da ja usrećujem ljude oko sebe, a posebno djecu. Kada vidim da djeca vole sport, to je najljepša slika koja me ispunjuje. Kao tenisač, puno putujem širom svijeta, često i u zemlje u kojima djeca nemaju priliku baviti se sportom i uživati. Oduševljen sam što mogu malo vremena provesti s djecom i nadam se da će neki od njih postati šampioni u sportu koji odaberu za sebe”, rekao je Čilić.

Čilić će u odbranu naslova u New Yorku krenuti protiv kvalifikanta. Na putu do jedinog Grand Slam naslova porazio je velikog Rogera Federera, a u meču za naslov Keija Nishikorija. Ovaj put nije među favoritima. Ali, nije to bio ni prošle godine, a završio je s trofejom u rukama.

Izvor: Al Jazeera