Maduro naredio vojne vježbe na granici s Kolumbijom

Caracas tvrdi da ima satelitske snimke i koordinate onoga što opisuje kao tri paravojna kampa za obuku duž granice u Kolumbiji (EPA)

Predsjednik Venezuele Nicolas Maduro naredio je vojsci da održava vježbe duž granice s Kolumbijom, optuživši predsjednika susjedne države da planira napad usljed porasta tenzija između tih dviju država Južne Amerike.

“Kolumbijska Vlada ne želi mir. Želi rat. Želi nasilje”, poručio je Maduro u obraćanju časnicima na vojnoj ceremoniji, javlja AP.

Tenzije su eskalirale posljednjih dana usred dugotrajne borbe između Madura i venecuelanskog opozicijskog lidera Juana Guaidoa, koji želi svrgnuti socijalističkog predsjednika uz podršku Sjedinjenih Američkih Država, Kolumbije i više od 50 drugih država.

Službena Venezuela tvrdi kako ima dokaz da se u kampovima u susjednoj Kolumbiji obučavaju paravojne snage, koje navodno planiraju napade na susjede.

Međusobne optužbe

Venecuelanski ministar za komunikacije Jorge Rodriguez je na državnoj televiziji optužio desničarskog predsjednika Kolumbije Ivana Duquea kako ne čini ništa da to zaustavi, prenosi AP.

Između Venezuele i Kolumbije došlo je do porasta tenzija, nakon što je skupina ljevičarskih gerilaca u Kolumbiji objavila kako će ponovno uzeti oružje, a Duque potom optužio vladu Venezuele da pruža utočište kolumbijskim gerilcima.

Rodriguez je pokazao satelitske snimke i koordinate onoga što je opisao kao tri paravojna kampa za obuku duž granice u Kolumbiji.

Također je rekao da je “Venezuela spriječila teroriste da aktiviraju eksploziv na dvije policijske postrojbe i Palaču pravde u Caracasu”.

Izvor: Agencije