LP: Dinamo i Partizan u trećem pretkolu

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv danskog Aalborga (AP)

Nogometaši zagrebačkog Dinama i beogradskog Partizana plasirali su se u treće pretkolo Lige prvaka nakon što su i u uzvratnim susretima bili bolji od svojih protivnika, dok je nikšićka Sutjeska završila svoj put u Europu i drugim porazom u drugom pretkolu.

Dinamo je, nakon pobjede u Zagrebu 2:0, i u Vilnusu bio bolji od Žalgirisa i pobijedio istim rezultatom.

Željezničar ispao

Nogometaši Željezničara nisu se uspjeli plasirati u treće pretkolo Europske lige, nakon što su u utakmici odigranoj na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović – Hase“ odigrali neriješeno protiv skopskog Metalurga.

Konačni rezultat bio je 2:2, no kako je prva utakmica odigrana bez golova Metalurg je zbog pogodaka u gostima prošao dalje.

Na koševskom stadionu Željezničar je autogolom Dodevskog i golom Bajića vodio 2:0, ali nisu uspjeli sačuvati prednost do kraja. Prvo je rezultat smanjio Radeski, a onda je Krstev u sudačkoj nadoknadi postigao gol koji je Makedonce odveo u nastavak natjecanja.

I u drugoj utakmici Dinamo je potvrdio da je puno bolja momčad od litvanskog prvaka, a svoju igračku nadmoć realizirao je u drugom dijelu pogocima El Arabi Soudania i Josipa Šimunića.

Dinamo će u trećem pretkolu prvu utakmicu igrati 29. ili 30. srpnja kod danskog prvaka Aalborga, a uzvrat je za sedam dana u Zagrebu.

Pobjednici toga kruga ulaze u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka, dok poraženi prelaze u „play-off“ rundu Europske lige.

Partizan gubio na poluvremenu

Iako je na kraju prvog poluvremena gubio, Partizan je na gostovanju na Farskim otocima još jednom svladao tamošnjeg predstavnika HB Torshavn, a ovoga puta bilo je 3:1 za Beograđane. U prvoj utakmici Partizan je pobijedio 3:0.

Gol za Farane dao je Wardum, a za Partizan – Ninković, Lazović i Grbić.

Partizan će u idućem krugu kvalifikacija za društvo najboljih europskih ekipa igrati protiv bugarskog Ludogoretsa, koji je u dvomeču drugog kola bio uspješniji od luksemburškog Dudelangea.

Nakon poraza 0:2 na gostovanju u Tiraspolju, Sutjeska je i na svom terenu izgubila od Sheriffa. Ovoga puta bilo je 0:3.

Bez iznenađenja

Rezultati uzvratnih utakmica drugog pretkola Lige prvaka:

Dudelange (Luksemburg) – Ludogorets (Bugarska) 1:1 (prva utakmica 0:4)
Levadia Tallinn (Estonija) – Sparta Prag (Češka) 1:1 (0:7)
Sutjeska (Crna Gora) – Sheriff (Moldavija) 0:3 (0:2)
Qarabag Agdam (Azerbejdžan) – Valletta (Malta) 4:0 (1:0)
Maccabi Tel Aviv (Izrael) – Santa Coloma (Andora) 2:0 (1:0)
The New Saints (Wales) – Slovan Bratislava (Slovačka) 0:2 (0:1)
HB Torshavn (Farski Otoci) – Partizan (Srbija) 1:3 (0:3)
Skenderbeg (Albanija) – BATE Borisov (Bjelorusija) 1:1 (0:0)
Žalgiris Vilnius (Latvija) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 0:2 (0:2)
Debrecen (Mađarska) – Cliftonville (Sjeverna Irska) 2:0 (0:0)
Celtic Glasgow (Škotska) – KR (Island) 4:0 (1:0)

U srijedu igraju:
Aktobe (Kazahstan) – Dinamo Tbilisi (Gruzija), Ventspils (Latvija) – Malmo (Švedska), HJK Helinski (Finska) – Rabotnički (Makedonija), Steaua (Rumunjska) – Stromsgodset (Norveška), Maribor (Slovenija) – Zrinjski (BiH), St Patrick's (Irska) – Legia (Poljska).

Izvor: Al Jazeera i agencije