Liga prvaka: Održan žrijeb od četvrtfinala do finala

Susret za ovogodišnji naslov pobjednika Lige prvaka bit će odigran 23. augusta na stadionu Benfice

Žrijebom je u petak određeno je da će Atalanta i PSG, te RB Leipzig i Atletico Madrid odlučivati o mjestima za polufinale Lige prvaka, dok će preostala dva četvrtfinalna para biti poznata po završetku odgođenih uzvratnih duela, koji su na rasporedu 7. i 8. augusta.

Manchester City će na svom stadionu braniti prednost od 2:1 iz prve utakmice protiv Real Madrida, a ukupni pobjednik tog duela će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča Juventus – Lyona, u kojem će italijanski prvak u Torinu pokušati dostići zaostatak 0:1 iz prve utakmice, prenosi Hina.

Bayern ima zadatak u Minhenu odbraniti velikih 3:0 koje je stekao iz londonskog susreta s Chelseajem, a bude li tako, Bavarcima će se u četvrtfinalu suprotstaviti bolji iz duela Barcelona – Napoli, u kojem je prva utakmica u Napulju završila 1:1.

Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu od 12. do 15. augusta, a domaćin svih susreta je Lisabon; utakmice će se igrati na stadionima Benfice i Sportinga.

Jedan od ‘autsajdera’ u finalu

Određeni su i parovi polufinala, koja su na rasporedu 18. i 19. augusta, a ždrijeb je htio da jedna od ekipa iz četverolista Atalanta, PSG, RB Leipzig i Atletico Madrid bude 23. augusta u borbi za trofej.

Osmina finala – revanši (7. i 8. august): Minhen: Bayern – Chelsea (prvi meč 3:0), Barcelona: Barcelona – Napoli (1:1), Manchester: Manchester City – Real Madrid (2:1), Torino: Juventus – Lyon (0:1).

Četvrtfinale (Lisabon, 12-15. August, 21:00 sat): Meč 1: Manchester City / Real Madrid – Juventus / Lyon; Meč 2: RB Leipzig – Atletico Madrid; Meč 3: Barcelona / Napoli – Bayern / Chelsea, Meč 4: Atalanta – PSG.

Polufinale (Lisabon, 18. i 19. august, 21:00 sat): Pobjednik Meča 1 – Pobjednik meča 3; Pobjednik Meča 2 – Pobjednik Meča 4.

Finale: Susret za ovogodišnji naslov pobjednika Lige prvaka bit će odigran 23. augusta na stadionu Benfice, s početkom u 21:00 sat.

Izvor: Agencije