Leicester City potvrdio smrt vlasnika u padu helikoptera

'Svijet je izgubio velikog čovjeka, čovjeka milosrđa, velikodušnosti i ljubavi, napisao je klub u oproštaju od vlasnika (EPA)

Engleski nogometni klub Leicester City službeno je objavio da je vlasnik kluba Vichai Srivaddhanaprabha jedna od pet žrtava koje su msrtno stradale u padu helikoptera nedaleko stadiona.

Helikopter 60-godišnjeg vlasnika srušio se nedugo nakon polijetanja s travnjaka stadiona King Power.

Klub nije naveo imena ostalih žrtava.

“Svijet je izgubio velikog čovjeka, čovjeka milosrđa, velikodušnosti i čovjeka čiji je život definiran ljubavlju koju je posvetio svojoj obitelji i onima koje je tako uspješno vodio”, navodi se u priopćenju.

“Leicester City bio je obitelj pod njegovim vodstvom i kao obitelj ćemo tugovati, ali i nastaviti potragu za vizijom kluba koji nam je ostavio u nasljeđe”, dodaje se.

Vichai je kupio Leicester City prije osam godina, da bi 2016. godine ostvario veliki uspjeh osvojivši titulu najboljeg u engleskom društvu najboljih.

Problemi odmah nakon uzlijetanja

Jedan od sportskih komentatora koji je pratio utakmicu rekao je da je vidio kako letjelica uzlijeće, a zatim da su motori stali i kako se elise nekontrolirano okreću, da bi malo potom helikopter pao nakon čega je uslijedila velika eksplozija.

Letjelica je uzletjela sa samog terena što je i inače bila praksa vlasnika kluba da tako ide kući kada Leicester igra na svom terenu, a helikopter se srušio na parkingu stadiona.

Kamere BT Sporta uhvatile su trenutak prije polijetanja helikoptera u prijenosu uživo, nekoliko sekundi prije nego što se srušio kraj stadiona.

Eksplozija se mogla čuti i u prijenosu.

Helikopter je, prema riječima svjedoka na koje se poziva Reuters, nakon što je nedaleko stadiona izgubio kontrolu, pao na tlo i eksplodiralo.

Izvor: Al Jazeera i agencije