Kyrgios opet bolji od Đokovića, a Federer od Nadala

Svjetski igrač broj 2 ne žali mnogo zbog poraza nakon što je ovaj turnir osvajao tri puta (USA Today / AP)

Teniser iz Srbije Novak Đoković završio je u srijedu nastup na turniru iz Masters serije u Indian Wellsu, gdje ga je u osmini finala sa 6:4, 7:6 (3) pobijedio Australac Nick Kyrgios.

Nakon meča svjetski igrač broj 2 kazao je da ne žali mnogo zbog poraza nakon što je ovaj turnir osvajao tri puta.

“Niz pobeda koji imam bio je neverovatan i ponosan sam na to, ali jednom je morao doći kraj. Ne žalim mnogo zbog toga”, rekao je Đoković.

Kao jedan od razloga za poraz naveo je i činjenicu da mu je australski teniser rano uzeo servis.

Repriza iz Acapulca

“Teško je pročitati njegove servise, nekada servira i preko 225 km/h po T-liniji, a onda pogodi servis po širini. Često menja ritam i teško je prilagoditi se. Ne okleva ni na drugom servisu, nije napravio mnogo dvostrukih grešaka”, kazao je Đoković.

“Kao i nedavno u Acapulcu, gde sam poražen, servirao je izuzetno dobro, nisam uspeo da vratim puno loptica u teren. Izuzetno je agresivan, napada na prvi, ali često i na drugi servis. Teško je igrati protiv njega”, dodao je.

S druge strane, Kyrgios ističe da druga pobjeda u isto toliko međusobnih susreta potvrđuje da prvi put nije bila slučajnost.

“Dobar je osjećaj pobijediti, jer sam tako pokazao da pobjeda u Acapulcu nije bila slučajnost. Znao sam koja je moja taktika i drago mi je što sam je ponovo uspio provesti”, ocijenio je Australac.

Kyrgios će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera, koji je u dva seta (6:2, 6:3) pobijedio Španca Rafaela Nadala.

Švicarac je u 36. susretu protiv Španca slavio nakon 68 minuta, a to je treća uzastopna pobjeda nad velikim rivalom.

Federer: ‘Ne mogu dugo slaviti’

“Dobar je osjećaj slaviti u posljednja tri susreta. Međutim, očito je da ne mogu dugo slaviti. Moram se vratiti u igru”, kazao je Federer, koji je dosad protiv Kyrgiosa igrao jednom, 2015. godine, i tada je Australac bio bolji.

Rezultati osmine finala: Pablo Carreño (Španija) – Dušan Lajović (Srbija) 6:4, 7:6 (5), Pablo Cuevas (Urugvaj) – David Goffin (Belgija) 6:3, 3:6, 6:3, Stanislas Wawrinka (Švicarska) – Yoshihito Nishioka (Japan) 3:6, 6:3, 7:6 (4), Dominic Thiem (Austrija) – Gaël Monfils (Francuska) 6:3, 6:2, Jack Sock (SAD) – Malek Jaziri (Tunis) 4:6, 7:6 (1), 7:5, Kei Nishikori (Japan) – Donald Young (USA) 6:2, 6:4, Roger Federer (Švicarska) – Rafael Nadal (Španija) 6:2, 6:3, Nick Kyrgios (Australija) – Novak Đoković (Srbija) 6:4, 7:6 (3).

Parovi četvrtfinala: Carreño – Cuevas, Wawrinka – Thiem, Sock – Nishikori, Federer – Kyrgios.

Izvor Agencije