Krvavi vikend u SAD-u: Petero djece ubijeno ili ranjeno

Oko 30 posto odraslih u SAD-u navodi da posjeduje barem jedan komad oružja (Reuters)

Petero djece ubijeno je ili ranjeno vatrenim oružjem ovaj vikend u Teksasu, među kojima i četverogodišnjak kojega je ubio petogodišnji brat, prema policijskim izvorima i američkim medijima.

Te nesreće ponovo upozoravaju na opasnost vatrenog oružja u SAD-u, gdje 30 posto odraslih navodi da posjeduje barem jedan komad takvog oružja.

U nedjelju je petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući u mjestu Fort Worth, zapadno od Dallasa te ispalio fatalan hitac u četverogodišnjeg brata, objavila je lokalna policija, prenosi Hina.

„Za sada nije pokrenut sudski postupak protiv roditelja“, precizirao je glasnogovornik policije. 

Nekoliko sati poslije u susjednom Arlingtonu šestogodišnjak je teško ranjen, a počinitelj je vjerojatno jedan od njegove braće. 

Uperio pušku u brata

Nekoliko djece igralo se u sobi kada je desetogodišnjak pronašao pušku, uperio je u najmlađeg među njima te opalio. Dječak je ranjen u glavu i kritično je. 

Mladić koji je bio u kući rekao je policiji da je puška njegova, a njegovi su roditelji ustvrdili da o tome ne znaju ništa pa istraga treba utvrditi kako je nabavio oružje. 

U trećem slučaju, također u Arlingtonu, osmogodišnja djevojčica ranjena je u nedjelju pucnjem iz poluatomatskog ukradenog oružja, izvijestio je Dallas Morning News.

Njeni roditelji su rekli da je sjela na to oružje koje je opalilo. 

U nedjelju ujutro četrnaestogodišnjakinja je ranjena vatrenim oružjem i prevezena u bolnicu Fort Worth, javio je kanal CBS ne navodeći okolnosti.

Izvor: Agencije