Krivokapić: Državni organi hitno da zaštite Abazovića

Dritan Abazović je viđen kao kandidat za potpredsjednika nove vlade Crna Gore za sigurnosni sektor i ministar policije (EPA)

Prijetnje Dritanu Abazoviću su prijetnje svemu normalnom i progresivnom u našoj zemlji, izjavio je u utorak navečer mandatar za sastav crnogorske vlade Zdravko Krivokapić.

Poručio je da državni organi hitno trebaju preduzeti sve mjere da zaštite Abazovića, ali i ostalih građana Crne Gore.

“Crna Gora nikada više ne smije da bude država u kojoj su u pitanje dovedena osnovna ljudska prava”, napisao je Krivokapić na Twitteru, prenosi Tanjug.

Abazović je viđen kao kandidat za potpredsjednika nove vlade Crna Gore za sigurnosni sektor i ministar policije.

Izvršni direktor Građanske inicijative URA-e Zoran Mikić je ranije u utorak rekao da je njihov lider dobio niz prijetnji putem društvenih mreža i telefona, da su tražili procjenu njegove sigurnosti, ali da je nikada nisu dobili.

‘Prijeti regionalni kriminalni klan’

Kazao je da Abazoviću prijeti regionalni kriminalni klan i poručio da će, ako se lideru URA-e nešto desi ili njegova sigurnost bude ugrožena, direknu odgovornost snositi direktor Uprave policije Veselin Veljović.

S druge strane, Uprava policije, pozivajući se na dokumentaciju Agencije za nacionalnu sigurnost, saopćila je da ništa ne ukazuje da je sigurnost lidera URA-e Dritana Abazovića ugrožena.

Uprava policije takve tvrdnje iznijela je na osnovu operativnih podataka i saznanja prikupljenih u Sektoru kriminalističke policije i centara sigurnosti Podgorice i Bara..

Izvor: Agencije