Kostelić vjeruje u obranu Kristalnog globusa

Kostelić je ozlijedio menisk desnog koljena tokom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani (Pixsell)

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelić vratio se iz Basela, gdje mu je u klinici Bruderholz u ponedjeljak uspješno operirano desno koljeno, u Zagreb, gdje najavio povratak trkama Svjetskog kupa u Kranjskoj Gori 10. marta i je dodao kako još uvijek nije odustao od borbe za odbranu velikog Kristalnog globusa, iako će morati propustiti čak devet utrka.

Kosteliću je odstranjen komadić puknutog medijalnog meniska desnog koljena, koji je stvarao bolove i onemogućavao punu ekstenziju koljena, a rehabilitaciju će pod nadzorom dr. Božidara Egića nastaviti u Daruvarskim toplicama, prenosi Hina.

“U prvih tjedan dana moram sačuvati mišić i ostati u dobroj fizičkoj kondiciji. Najrealnije je za očekivati da se vratim u Kranjskoj gori. Propuštanje idućih utrka je veliki gubitak, ali u slalomu još uvijek imam solidnu zalihu i ako budem u dobroj formi u Kranjskoj Gori, mislim da je sve moguće. Najveći mi je motiv obrana Kristalnog globusa u slalomu, a kroz to se dolazi i do velikog Kristalnog globusa”, rekao je on na konferenciji za novinare na zagrebačkom aerodromu.

Trenutno je Kostelić vodeći u Svjetskom kupu sa 1.043 boda, 70 bodova više od drugog Švicarca Beata Feuza te 218 bodova od trećeg Austrijanca Marcela Hirschera.

Kostelić je ozlijedio menisk desnog koljena tokom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani, Soči, Rusija, u kojoj je pobijedio i osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini te povećao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Trenutno je Kostelić vodeći u Svjetskom kupu sa 1.043 boda, 70 bodova više od drugog Švicarca Beata Feuza te 218 bodova od trećeg Austrijanca Marcela Hirschera.

U redoslijedu slaloma Kostelić je vodeći sa 595 bodova, drugi je Hirscher sa 460 bodova, a treći Italijan Cristian Deville sa 370 bodova.

Zbog ove ozljede Kostelić će propustiti utrke veleslaloma i slaloma u Banskom narednog vikenda, paralelni slalom u Moskvi u utorak, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans-Montani posljednjeg vikenda frebruara te dva superveleslaloma i spust u Kvitfjellu početkom marta.

Izvor: Agencije