Oglasi

Kosovsko tužilaštvo spremno Srbiji dostaviti informacije o Ivanoviću

Osnovno tužilaštvo u Mitrovici navodi da će izvještaj s uviđaja i ostali prikupljeni podaci biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što budu sačinjeni.
Kosovsko tužilaštvo spremno je proslijediti Beogradu sve podatke kako bi se što prije otkrile Ivanovićeve ubiceEPA

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici izrazilo je spremnost da beogradskom Tužilaštvu za organizovani kriminal pruži sve podatke kojima bude raspolagalo kako bi se na koordinisani način sprovela istraga povodom ubistva Olivera Ivanovića i kako bi se što pre otkrili počinioci tog krivičnog dela, navodi se u odgovoru kosovskog Ministarstva pravde Ministarstvu pravde Srbije.

Odgovor kosovskog ministarstva je dostavljen posredstvom Euleksa, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde Srbije.

Takođe, u odgovoru se navodi da će izveštaj sa uviđaja i ostali prikupljeni podaci biti hitno dostavljeni Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon što budu sačinjeni.

Sem toga, Tužilaštvu za organizovani kriminal je upućen i zahtev za pravnu saradnju povodom pružanja informacija u vezi sa zapaljenim vozilom koje je otkrila istražna jedinica Osnovnog tužilaštva u Mitrovici.

Ministarstvo pravde će navedeni zahtev proslediti Tužilaštvu za organizovani kriminal na dalje postupanje.

Stefanović: 'Priština ne razmenjuje podatke sa Beogradom'

Nešto ranije, funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je da Srbija sa Prištinom ne razmenjuje informacije o ubistvu čelnika Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Na stranačkoj konferenciji za novinare, Stefanović, koji je i ministar unutrašnjih poslova, rekao je da odbijanje Prištine da uključi srpske organe u istragu šalje jasnu poruku da oni ne žele da dele informacije i upitao je u čijem je to interesu.

Stefanović je rekao da Srbija nema nikakve zvanične podatke, navodeći da je do njih teško doći bez forenzičkih i drugih podataka iz istrage o ubistvu Ivanovića.

Dodao je da će Srbija nastaviti da od Euleksa traži informacije o istrazi, kao i da će insistirati da se srpski organi uključe u istragu.

Komentarišući informacije o istrazi koje su se pojavile u prištinskim medijima, Stefanović je naveo da je Srbija ograničena zato što nema uvid u dešavanja na terenu, snimke bezbednosnih kamera i izjave svedoka.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li o istrazi govori kao ministar unutrašnjih poslova ili funkcioner SNS-a, Stefanović je rekao da je reč o stranačkoj konferenciji za medije.

Čelnik Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je u utorak u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.