Oglasi

Komšić zatvara ured člana Predsjedništva BiH u Mostaru

Novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine će predložit da to bude zajednički prostor Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru.
Namjera Željka Komšića je, kako kaže, da naredne četiri godine bude neko ko će povezivati ljudeFena

Željko Komšić je, kao kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tokom izborne kampanje najavio zatvaranje ureda člana bh. Predsjedništva u Mostaru.

Sada, kada je izabran za člana bh. Predsjedništva, poručio je da to obećanje želi ispuniti te da će predložiti da se taj prostor ustupi i pomogne prenamjeni u svrhu stvaranja zajedničkog prostora Univerziteta i Sveučilišta u Mostaru, saopćeno je iz njegove stranke, Demokratske fronte.

"Odmah pored rezidencije odlazećeg člana Predsjedništva nalazi se porušena univerzitetska čitaonica, koju niko nije obnovio poslije rata. Želim vidjeti kakve su mogućnosti da trenutne prostorije ureda Predsjedništva u Mostaru učinimo zajedničkim prostorom za učenje i aktivnosti studenata Univerziteta 'Džemal Bijedić' i Sveučilišta u Mostaru", poručio je Komšić.

Pozitivno protiv segregacije

"Po preuzimanju mandata, želim upriličiti sastanak s predstavnicima unije studenata Univerziteta i Sveučilišta te se u tom smislu upoznati s njihovim razmišljanjima o prijedlogu, ali i da govorimo o mogućnosti realizacije prijedloga. Najavio sam zatvaranje tog ureda, ali ne želim da prostorije zjape prazne i neiskorištene", kazao je Komšić.

Njegova namjera je, kako kaže, da naredne četiri godine bude neko ko će povezivati ljude.

"Želim svoju energiju uložiti u mlade ljude, hoću da pričamo o fondu otvorenih škola i postepenom približavanju u nastojanju da prevaziđemo segregaciju u srednjim i osnovnim školama. Hoću da počnemo mijenjati način kako razgovaramo o obrazovanju i prilikama za generacije koje dolaze. Hajde da pričamo o pozitivnim stvarima, možemo li tako krenuti s ovim mandatom", zaključio je Komšić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.