Oglasi

Kompanija Eli Lilly angažirala nezavisnog konsultanta

Prošle sedmice je ova kompanija stopirala eksperimentalne terapije protiv korona virusa zbog sigurnosnih razloga.
Iz kompanije su ponovili da nisu dobili nikakvo upozorenjeEPA-Ilustracija

Globalni proizvođač lijekova Eli Lilly saopćio je da je angažirao nezavisnog stručnjaka da pregleda postrojenje na kojem proizvodi lijek za antitijela na korona virus, nakon što je navodno u tu kompaniju stiglo pismo upozorenja američkih zdravstvenih organa.

Iz ove kompanije su ponovili da nisu dobili nikakvo upozorenje od Američke kompanije za proizvodnju hrane i lijekova (FDA), o čemu je izvijestio Reuters 13. novembra.

Zdravstveni inspektori su u novembru 2019. godine posjetili postrojenje ove kompanije u Branchburg, New Jerseyj, kada je ustanovljeno da su pojedini podaci o proizvodnji lijekova obrisani ili nisu adekvatno snimljeni, pisalo je u dokumentima inspektora.

Stopirali eksperimentalne terapije

FDA je to ocijenio kao najveći nivo kršenja regulativa, prenosi Tanjug.

Problemi za ovu kompaniju bi se mogli uvećati, jer su tražili odobrenje vlasti da prave vakcinu protiv korona virusa.

Prošle sedmice iz kompanije Eli Lilly su saopćili da su njihove eksperimentalne terapije protiv korona virusa stopirane zbog sigurnosnih razloga.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.