Oglasi

Komandant KFOR-a: Nastavit ćemo stvarati sigurno okruženje

Lorenzo D'Addario kazao kako će međunarodne snage nastaviti ispunjavati svoj mandat.
Prvi čovjek KFOR-a istakao kako ove međunarodne snage nisu same na KosovuEPA - Ilustracija

Komandant KFOR-a na Kosovu Lorenzo D'Addario rekao je kako će KFOR nastaviti ispunjavati svoj mandat i stvarati sigurno okruženje, prenose agencije.

„Mi nismo sami, radimo zajedno sa misijama UN-a, Evropskom Unijom, OSCE-om i mnogim drugima. Institucije na Kosovu, sve okolne države trebaju da osiguraju progres i stabilnost. Mi smo ujedinjeni, privrženi i fokusirani na stvaranje uslova i progresa u budućnosti“, kazao je on.

„Nastavit ćemo ispunjavati svoj mandat da stvaramo bezbjednu i sigurnu sredinu. Bilo gdje na Kosovu nastavit ćemo ispunjavati ovu veoma važnu misiju.“

Smjena komande

Komadant KFOR-a je govorio u italijanskoj bazi Villaggio Italia, gdje je nadomak Peći izvršena smjena komande KFOR-a u Multinacionalnoj borbenoj grupi Zapad.

Alpski puk zamenili su vojnici iz Artiljerijskog puka Pasubio iz Napulja.

Komandu KFOR-a u ovom dijelu Kosova od dosadašnjeg komandanta Ruggera Cuchinija preuzeo je Gianfranco di Marco.

Izvor: Agencije

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.