Oglasi

Kina: Internetski div za 24 sata imao 30,8 milijardi dolara prometa

Slijedeći trend prethodnih godina i ove najviše je kupljeno elektroničkih uređaja, među kojima prednjače pametni telefoni.
Najtraženiji su bili elektronički uređaji, a izdvajali su se mobilni telefoniEPA - Ilustracija

Kineski div internetske kupovine Alibaba Group u nedjelju, na Dan samaca, koji se tradicionalno obilježava 11. novembra, za 24 sata ostvario je promet veći od 30,8 milijardi dolara, javlja CNBC, prenosi Anadolija.

Dan samaca u Kini je najveći svjetski događaj kada je u pitanju online kupovina, a najveći konkurent mu je američki Crni petak.

Kompanija je u prvih 85 sekundi ove godine ostvarila promet od rekordnih milijardu dolara.

Prednjačili mobilni telefoni

U Kini je 2009. godine, kada se prvi put na online portalima za trgovinu u sklopu holdinga Alibaba obilježio 11. novembar, ostvarena online trgovina od samo osam miliona dolara.

Praznik „Dan samaca“ izmislili su kineski studenti 90-tih godina prošlog stoljeća.

Slijedeći trend prethodnih godina i ove godine najviše je kupljeno elektroničkih uređaja, među kojima prednjače pametni telefoni.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.