Kielce na penale osvojio rukometnu Ligu prvaka

Reichmann je postigao devet golova za pobjednički tim u finalnom ogledu (EPA)

Rukometaši poljskog Viva Targi Kielcea osvojili su u nedjelju naslov prvaka Evrope, nakon što su u finalu, u njemačkom Kelnu, slavili protiv mađarskog Veszprema boljim izvođenjem sedmeraca 39:38 (35:35, 29:29, 17:13).

Poljaci su po prvi puta zaigrali u finalu i došli do prvog naslova, dok je Veszprem izgubio i treće finale, ali ovogodišnje će pamtiti je jer su 15 minuta prije kraja imali devet golova prednosti, a primili su golove u posljednjim sekundama regularnog dijela i produžetka.

Mađari su od početka vodili, na poluvremenu je bilo 17:13, a sredinom drugog dijela poveli su s 28:19 i činilo se da će to biti kraj neizvjesnosti u finalu.

Dramatična završnica

Ipak, Poljaci se vraćaju iz mrtvih, razbranio se vratar Szmal, Mađari su ostali više od deset minuta bez gola, pa četiri minute prije kraja Bielecki iz sedmerca donosi poravnanje 28:28, zaključivši nevjerojatnu seriju od 9:0 Poljaka.

Nakon novog vodstva Mađara, u dramatičnoj završnici Lijewski četiri sekunde prije kraja pogađa za 29:29 i produžetak.

I u dodatnom vremenu se igrao gol-za-gol, a Poljaci se još jednom spašavaju u posljednjim sekundama –  Ugalde je pogodio za 35:35 tri sekunde prije kraja.

U pucanju sedmeraca više su sreće imali Poljaci: Šego je obranio Marguču, a Szmal Terziću, dok je Štrlek pogodio, a Ćupićev sedmerac “skinuo” Alilović.

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann sa devet) i Bielecki sa sedam pogodaka, a kod Veszprema je Ugarde postigao sedam, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy po šest golova.

Parižani treći

Rukometaši Paris Saint-Germaina savladali su njemački Kiel s 29:27 (15:11) i osvojili treće mjesto na završnom turniru.

Parižane je do trećeg mjesta predvodio Danac Mikkel Hansen sa 10 pogodaka, ukrajinac Sergij Onufrijenko je postigao šest, a Daniel Narcisse pet golova.

Najbolji strijelac Kiela je sa sedam pogodaka bio Christian Sprenger.

Izvor: Agencije