Kerry: Trump Twitterom izbjegava odgovornost

Upitan jesu li kandidati za Trumpov kabinet oslobođeni obaveze da predaju svoje porezne prijave, Kerry se nasmijao (Arhiva)

Odlazeći američki državni sekretar John Kerry kritizirao je to što novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump koristi Twitter, navodeći da time izbjegava odgovornost.

“Svaka zemlja u svijetu treba početi brinuti o autoritarnom populizmu i odsustvu suštine u našem dijalogu. Ako se politika pravi pomoću 140 znakova na Twitteru i ako se svaka razumna mjera odgovornosti obilazi, a ljude za to baš briga, onda smo u problemu”, rekao je Kerry, prenosi Reuters.

Porezne prijave

Upitan jesu li kandidati za Trumpov kabinet oslobođeni obaveze da predaju svoje porezne prijave, Kerry se nasmijao, ali na to pitanje nije odgovorio.

Trump je postao poznat po tome da putem društvene mreže Twitter odgovara političkim protivnicima i komentira aktuelna dešavanja u svijetu.

Trump je krajem decembra zvanično postao predsjednik SAD-a nakon što je dobio više od 270 elektorskih glasova.

Izašao je kao pobjednik predsjedničkih izbora u SAD-u, koji su održani u novembru 2016. godine, savladavši svoju demokratsku protivkandidatkinju Hillary Clinton.

Izvor: Agencije