Oglasi

Katar potvrdio podršku palestinskom samoodređenju

Katar podržava ljudska prava Palestinaca i uspostavu nezavisne države u granicama iz 1967. i s Istočnim Jerusalemom kao prijestonicom.
Palestinci, Palestina, ZastaveKatar je nedavno objavio donaciju od 40 miliona dolara za Agenciju za pomoć palestinskim izbjeglicamaEPA - Ilustracija

Katar je ponovio podršku palestinskom samoodređenju i legitimnim pravima palestinskog naroda, javila je u srijedu državna Katarska novinska agencija (QNA).

Tu izjavu dao je stalni predstavnik Katara u Vijeću UN-a za ljudska prava Ali Khalfan al-Mansouri, koji prisustvuje 37. sjednici Vijeća, prenosi Fena.

Katarski predstavnik izjavio je da njegova zemlja u potpunosti podržava ljudska prava Palestinaca i uspostavu neovisne palestinske države u granicama iz 1967. godine i s Istočnim Jeruzalemom kao prijestolnicom, javlja QNA.

Poštivanje međunarodnog prava i zakona

Al-Mansouri je također izjavio da nastavak uništavanja palestinskih domova i zapljene njihovog zemljišta predstavlja očito kršenje međunarodnog prava.

Naglasio je da Izrael ima obvezu pokoravati se relevantnim međunarodnim zakonima i sporazumima.

Preseljavanje izraelskih doseljenika u židovska naselja predstavlja, navodi se, očito kršenje međunarodnog prava.

Katar je u ovom mjesecu objavio donaciju od 40 milijuna dolara za Agenciju za pomoć palestinskim izbjeglicama (UNRWA), prenosi Xinhua.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.