Oglasi

Katar od SAD-a zahtijeva istragu o finansijskim manipulacijama UAE-a

Doha tvrdi da je NBAD Americas umiješan u lažne devizne poslove kojima želi oslabiti katarski rijal i naštetiti ekonomiji te zemlje.
Advokatski ured Centralne banke Katara od američkog Ministarstvu trezora traži da provede istragu o banci iz UAE-aReuters

Centralna banka Katara je američkim regulatorima uputila zahtjev da provedu istragu protiv banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koju Doha optužuje da protiv nje vodi "finansijski rat".

Katar tvrdi da je NBAD Americas, američka podružnica First Abu Dhabi Banka, umiješan u "lažne" devizne poslove kojima želi oslabiti katarski rijal i naštetiti ekonomiji te zemlje.

Istraga o manipulaciji valute

FAB je najveća banka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i većinski je u državnom vlasništvu.

Advokatski ured Centralne banke Katara je napisao pismo američkom Ministarstvu trezora, tražeći od njega da provede istragu o banci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U drugom pismu je advokatska firma sa sjedištem u New Yorku uputila zahtjev za istragu navodnih manipulacija koje se tiču katarske valute.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.