Oglasi

Johnson: Britanci se moraju pripremiti i za izlazak iz EU bez sporazuma

Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Evropskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu.
Britanski premijer je izjavio da će nastojati postići sporazum do evropskog samita 17. i 18. oktobra EPA

Britanski premijer Boris Johnson je ponovio da će postići sporazum o Brexitu i izvesti Veliku Britaniju iz Evropske unije 31. oktobra, javlja Anadolija.

"Imat ćemo sporazum, naporno ćemo raditi da dobijemo taj sporazum. Postoji način da se sporazum postigne, ali to zahtijeva zaista mnogo posla", rekao je Johnson te dodao da se Britanci moraju pripremiti i za izlazak bez sporazuma s EU-om.

"Bude li stvarno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma. A ovo što kažu da nisam demokrata, ma dajte, molim vas, to je samo hrpa gluposti", kazao je britanski premijer.

Parlament protiv Johnsona

Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Evropskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit.

Britanski premijer je izjavio da će nastojati postići sporazum do europskog samita 17. i 18. oktobra u Briselu, nakon što su britanski zastupnici odbili njegov prijedlog za prijevremene izbore.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.