Joe Biden: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca

Joe Biden: Gnjev i oštru retoriku ostavimo iza za sebe i ujedinimo se kao nacija (EPA)

Izabrani predsjednik SAD-a Joe Biden poručio je u subotu da je počastvovan što su ga Amerikanci izabrali za 46. predsjednika i pozvao na jedinstvo nacije.

“Pred nama je težak rad, ali obećavam vam ovo: Bit ću predsjednik svih Amerikanaca – bilo da ste glasali za mene ili ne”, napisao je on na Twitteru, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP.

Rekao je da je kampanja završena i da je sada vrijeme da “gnjev i oštru retoriku ostavimo iza za sebe i ujedinimo se kao nacija”.

“Vrijeme je da se Amerika ujedini i da zacijeli rane. Mi smo Sjedinjene Američke Države. I ne postoji ništa što ne možemo uraditi ako smo zajedno”, rekao je Biden.

Nije pomenuo svog protivnika, aktuelnog predsjednika SAD-a i republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Harris: Mnogo posla je pred nama

Prvi saradnik izabranog predsjednika SAD-a bit će Kamala Harris, koja je postala prva žena potpredsjednik SAD-a.

U obraćanju u subotu je rekla da se na izborima radilo o mnogo većoj stvari od Bidena i nje.

Osim što je prva žena potpredsjednik, Kamala Harris je i prva osoba na tako visokoj funkciji u SAD-u koja je i afroameričkog i azijskog porijekla.

“Na ovim izborima nije se radilo samo o Joeu Bidenu ili meni, radilo se o mnogo većoj stvari – o duši američke nacije i našoj spremnosti da se borimo za Ameriku. Mnogo posla je pred nama, hajde da počnemo”, napisala je Kamala Harris na Twitteru.

Izvor: Agencije