Izručenje Sanjina Sefića iz Srbije u BiH 9. januara

Sefić se sumnjiči da je automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu (Arhiva)

Sanjin Sefić, koji se više od dva mjeseca nalazi u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, bit će izručen nadležnim organima Bosne i Hercegovine 9. januara.

“Izručenje Sanjina Sefića planirano je za 9. januar”, potvrđeno je u četvrtak agenciji Feni iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Ministrica pravde Srbije Nela Kuburović potpisala je u srijedu rješenje o izručenju Sanjina Sefića.

Rješenje je potpisano i proslijeđeno nadležnim organima Bosne i Hercegovine, Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Višem sudu u Novom Sadu.

Višestruki povratnik u činjenju prekršaja

Sefić se sumnjiči da je u sarajevskoj Ulici Zmaja od Bosne 10. oktobra, vozeći velikom brzinom, automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, riječ je o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i javnog reda i mira.

Sefić je 11. oktobra u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu.

Izvor: Agencije