Oglasi

Izraelska kompanija najavila novi let na Mjesec

SpaceIL najavio da će organizovati drugu misiju i ponovo poslati svemirski brod na taj put.
Izraelska letjelica bez posade prošle sedmice nije uspjela da sigurno sleti na MjesecArhiva

Izraelska kompanija čija letjelica bez posade prošle sedmice nije uspjela da sigurno sleti na Mjesec, najavila je da će organizovati drugu misiju i ponovo poslati svemirski brod na taj put.

Morris Kahn, izraelski milijarder i predsedavajući SpaceIL neprofitne kompanije kojoj misija nije uspjela, rekao je da je već osnovao grupu inženjera i donatora s ciljem da se izgradi još jedan svemirski brod.

On je označio novu misiju lekcijom upornosti za mlađu generaciju.

Popraviti tehničke kvarove

SpaceIL je potvrdio da će sljedeće sedmice razmotriti kako da se poprave tehnički kvarovi koji su uzrok neuspjeha, a da poduhvat i dalje bude relativno brz i jeftin.

Udarom o površinu Mejseca okončana su osmogodišnja nastojanja da Izrael postane četvrta zemlja, nakon SAD-a, Rusije i Kine koja će sletjeti na Mjesec.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.