Iz kasarne u Bileći ukradeni pištolji i municija

Krađa pištolja otkrivena je prilikom kontrole vojnih objekata (EPA)

Nepoznate osobe ukrale su pištolje i odgovarajuće streljivo iz vojarne u Bileći, potvrdilo je Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine.

“Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom obavljanja svojih redovnih zadaća, fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i streljiva u skladištima vojarne ‘Bilećki borci’ u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata i otuđenja oružja”, navedeno je u priopćenju.

Utvrđeno je kako nedostaje šest pištolja “Makarov” i tri okvira s mecima za to oružje, te osam pištolja APi M84, osam malih i isto toliko velikih okvira za isto oružje.

Odmah po saznanju za taj izvanredni događaj na mjesto događaja upućeni su pripadnici vojne policije Oružanih snaga BiH, radi osiguranja uvjeta za provedbu istrage.

Istraga u toku

U toku je provedba istražnih radnji po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH koju provode pripadnici vojne policije Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA (terenski ured u Mostaru) i Policijske postaje Bileća.

Uporedo s tim, a sukladno Zakonu o obrani BiH, Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH, kao i važećim podzakonskim aktima, Oružane snage su odmah putem linije vođenja i zapovijedanja pokrenule istražne radnje koje tretiraju stegovnu odgovornost djelatnih vojnih osoba u vršenju djelatne vojne službe.

Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o rezultatima, priopćeno je iz Ureda za informiranje Ministarstva obrane BiH.

Izvor: Agencije