Oglasi

Italijanski mafijaši primali socijalnu pomoć

Među članovima kalabreške mafije Ndranghete, koji su dobijali pomoć od 780 eura mjesečno, ima i jako bogatih ljudi.
Istragom je obuhvaćeno više od 500 osumnjičenihEPA

Više od 100 mafijaša, članova kalabreške mafije Ndranghete, zatražilo je i primalo socijalnu pomoć namijenjenu najsiromašnijim Italijanima, koju će sada morati vratiti, objavila je italijanska policija.

Među 101 mafijaša ima i jako bogatih, bliskih "gazdi" Ndranghete, koji imaju visoku hijerarhijsku dužnost u organizaciji, prema saopćenju policije Kalabrije.

Među korisnicima te pomoći je i Alessandro Pannunzi, sin "italijanskog Pabla Escobara", Roberta Pannunzija, precizira se u saopćenju, prenosi Tanjug.

'Broker kokaina'

Roberta Pannunzija "italijanski i američki istražitelji jednoglasno smatraju najvažnijm svjetskim "brokerom" kokaina, koji se hvali da "ne broji novac, nego ga važe", dodaje taj izvor.

Alessandro Pannunzi je suprug kćerke jednog od glavnih kolumbijskih proizvođača kokaina, precizira policija.

Istragom je obuhvaćeno više od 500 osumnjičenih, ali samo 101 će morati vratiti nepropisno prisvojne iznose, ukupno 516.000 eura.

Za socijalnu pomoć predviđen je iznos od 780 eura mjesečno.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.