Oglasi

Italija zaplijenila imovinu mafijaškog klana

Italijanska policija zaplijenila je imovinu mafijaškog klana napuljske Camorre u vrijednosti 20 miliona eura.
Policija je otkrila da je mafijaški klan 'akumulirao ogromno bogatstvo'AP - Ilustracija

Italijanska policija zaplijenila je imovinu mafijaškog klana napuljske Camorre u vrijednosti 20 miliona eura.

Zaplijenjena imovina klana Mallardo uključuje 74 zgrade i mnogo zemljišta u Caserti, Napulju i Rimu, dvije graditeljske kompanije, agenciju za nekretnine i 15 vozila.

"Imovina zaplijenjena od šefova klana Camorra Mallardo vrijedna je 20 miliona eura", napisala je italijanska finansijska policija u poruci na Twitteru.

Policija je otkrila da je "kriminalna holding kompanija", kako zovu mafijaški klan, "akumulirala ogromno bogatstvo" pranjem nezakonitih dobitaka uglavnom posredstvom graditeljskog sektora.

Širenje djelatnosti

Policija je u novembru 2016. uhapsila nekoliko osoba povezanih s klanom Mallardo te zaplijenila imovinu u vrijednosti 12 miliona eura, prenosi Hina.

Istražitelji su rekli da je klan proširio djelatnosti izvan "tradicionalnih", poput kamatarenja i krijumčarenja droge, na polje distributera kruha, mljekara i supermarketa.

Klan Mallardo ima ključnu ulogu u kriminalnoj ravnoteži moći u regiji, prema izvještaju državnog odjela za istrage mafije (DIA), interagencijske jedinice osnovane za borbu protiv organiziranog kriminala širom zemlje.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.