Iran: Saudijska Arabija dokazala da ništa ne zna

Saudijska Arabija je prikazala danas ostatke dronova i raketa, za koje je navedeno da su korišteni u napadima na njena naftna postrojenja (Reuters)

Saudijska Arabija je dokazala da „ništa ne zna“, prokomentarisao je na svom nalogu na Twitteru Hesamedin Ashena, savjetnik iranskog predsjednika Hassana Rouhanija, nakon što je Saudijska Arabija predočila dokaze o tome da je Teheran „nesumnjivo podržao napad na njihova naftna postrojenja“.

„Konferencija za novinare je dokazala da Saudijska Arabija ‘ništa ne zna’ o tome odakle su napravljene ili lansirane rakete i bespilotne letjelice i nije uspjela da objasni zašto odbrambeni sistem zemlje nije uspio da ih presretne“, napisao je Ashena, prenosi Tanjug informaciju Reutersa.

‘Nesporni dokaz iranske agresije’

Saudijska Arabija je prikazala ranije danas ostatke dronova i raketa, za koje je navedeno da su korišteni u napadima na njena naftna postrojenja, što je po njima „nesporni dokaz iranske agresije“.

Portparol Ministarstva odbrane, pukovnik Turki al-Malki izjavio je da su pored krstarećih raketa korištene iranske bespilotne letjelice „Delta Wing“.

On je na konferenciji za novinare rekao da je „napad izveden sa sjevera i nesumnjivo je bio podržan od strane Irana“.

Odgovornost za napad na naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji preuzeli su jemenski pobunjenici Husi, koje podržava Iran.

Izvor: Agencije