I Vojska Srbije traga za otetom djevojčicom Karimanović

Pored više od 600 policajaca, u akciju su uključeni dronovi, helikopteri i termovizijske kamere (Al Jazeera)

Pripadnici Vojske Srbije, u saradnji sa štabom Ministarstva unutrašnjih poslova ove države a koji vodi akciju traženja, bit će angažirani u potrazi za otetom djevojčicom Monikom Karimanović i otmičarem Ninoslavom Jovanovićem, saopćilo je večeras Ministarstvo odbrane Srbije, prenosi agencija Tanjug.

Potrazi će se pridružiti više od stotinu pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spasavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima.

Ranije danas je direktor policije Vladimir Rebić, kako prenosi Tanjug, kazao kako potraga za 12-godišnjom Karimanović traje već osmi dan, te kako se nastavlja i danas. Dodao je kako su, pored više od 600 ljudi, u akciju uključeni dronovi, helikopteri i termovizijske kamere.

Na terenu 24 sata

Policija još ne zna gdje se nalaze 12-godišnja djevojčica i Jovanović, za koga se vjeruje da je oteo djevojčicu, rekao je Rebić, dodajući kako je policija na terenu 24 sata.

„Kad je majka prijavila nestanak, izašli smo na teren, dali objavu, sve patrole su obaveštene i imale njenu sliku. U prvom trenutku nismo imali predstavu ko je, obavljeni su razgovori sa drugovima, nastavnicima. Izvršen je uvid u kamere na tom prostoru, na jednoj lokaciji smo je videli na kamerama i dalje nismo, nije bilo kamera koje pokrivaju“, rekao je Rebić.

Do petka su se javila dva svjedoka koja su rekla kako su 12-godišnju Karimanović i Jovanovića vidjeli na nekim lokacijama, a na dvjema lokacijama pronađeni su njihovi DNK tragovi, nastavlja Tanjug.

„Na tim lokacijama pronađena su dva jastuka, dva ćebeta… Očigledno ne noći sam“, naveo je Rebić, ukazujući kako je do sada policija pretražila približno 50 sela i zaselaka na kojima bi se Jovanović mogao kriti djevojčicom.

Izvor: Agencije